Ingredientai
Cukinija
1
vnt.
Saulėgrąžų aliejus
500
ml
Kiaušiniai
3
vnt.
Miltai
1
stiklinė
Sūris
100
g
Druska
pagal skonį
pipirai
pagal skonį
Aštrus padažas (jei mėgstate)
Česnako prieskoniai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Plonais griežinėliais supjaustykite cukiniją.
Tuomet į švarų dubenį muškite kiaušinius ir juos suplakite.
Į gautą plakinį dėkite šaukštelį česnako prieskonių, pipirų, druskos ir lašelį aštraus padažo – viską sumaišykite.
Atskiroje lėkštėje paberkite stiklinę miltų, kitoje – tarkuotą sūrį.
Tuomet kazane ar puode iki 170 laipsnių įkaitinkite aliejų. Cukinijų gabalėlius mirkykite kiaušinio plakinyje, tuomet pavoliokite miltuose.
Paruoštas cukinijas dėkite į karštą aliejų ir kelias minutes vartydami pakepkite, kol šios gražiai apskrus.
Cukinijų traškučius nusausinkite servetėle, pabarstykite sūriu ir gražiai išdėliokite lėkštėje.
Atsiliepimai