Ingredientai
Anties krūtinėlė
900
g
Šalavijai
žiupsnelis
Čiobreliai
sauja
Mėtos
žiupsnelis
Medus
3
šaukštai
Česnakai
5
skiltelės
Sviestas
1
šaukštas
Aliejus
5
šaukštai
Baltas sausas vynas
200
g
Cinamono lazdelės
2
vnt.
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Apelsinai
1
vnt.
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Anties filė pasūdykite, pabarstykite pipirais ir kartu su smulkintu česnaku pakepkite aliejuje, kol paskrus. Paskui perdėkite į gilų kepimo indą.
2. Padarykite padažą. Į aliejų, kuriame kepė antiena, įdėkite sviesto, medaus ir 2-3 min. pakepkite.
3. Sudėkite apelsinų skilteles prie mėsytės, taip pat – cinamono lazdeles, šalavijų ir čiobrelių skilteles, įpilkite vyno. Kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 35-40 min.
4. Patiekite keptą antieną su apelsinų skiltelėmis ir mėtos lapeliais.
Skanaus!
Atsiliepimai