Ingredientai

Paruošta kepti žąsis 1 vnt.
Vidutinio dydžio obuoliai (nelabai saldūs) 8 vnt.
Džiovintos slyvos ir abrikosai sauja
Išlukštenti graikiniai riešutai sauja
Ropinis svogūnas 1 vnt.
Druska pagal skonį
Juodieji pipirai pagal skonį
Smulkinta paprika pagal skonį
Česnakas pagal skonį
Spanguolės (papuošti) 1 stiklinė
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

1. Žąsį kruopščiai nuplaukite ir išdžiovinkite. Pasūdykite žąsies vidų ir išorę, pabarstykite juodaisiais pipirais bei paprika. Žąsies vidų ištrinkite česnaku.

2. Įdarą paruoškite taip: du obuolius nulupkite ir supjaustykite smulkiais gabalėliais. Sumaišykite juos su riešutais, džiovintomis slyvomis ir abrikosais, supjaustytomis apelsinų skiltelėmis.

3. Prikimškite žąsį įdaro ir rūpestingai užsiūkite bei užsekite mediniais pagaliukais, kad neišbėgtų vaisių sultys.

4. Žąsį ištepkite augaliniu aliejumi ir įdėkite į skardą aukštomis sienelėmis arba specialų indą žąsiai kepti.

5. Šalia žąsies padėkite likusius obuolius nenulupta žieve ir nuluptą bei į keturias dalis perpjautą svogūną.

6. Jeigu kepsite skardoje, uždenkite žąsį folija, jeigu specialiame inde - dangteliu.

7. Kepkite apie tris valandas, kas pusvalandį apliekite žąsį iš jos išbėgusiais riebalais.

8. Likus 15-20 min. iki kepimo pabaigos, nuimkite dangtį ar foliją, išpilkite riebalus, paliekite žąsį apelsinų sultimis ir kepkite be dangtelio, kad įgautų rausvumo.

9. Patiekite dideliame inde papuošę žalumynais, keptais obuoliais ir spanguolėmis.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai