Ingredientai
Raudonieji lęšiai
100
g
Baklažanai
1
vnt.
Konservuoti pomidorai
240
g
Vanduo
100
ml
Svogūnai
1
vnt.
Česnakas
2
skiltelės
Kumino sėklos
2
a. š.
Malta kalendra
2
a. š.
Garam Masala prieskonių mišinys
1
a. š.
Malta ciberžolė
0.5
a. š.
Svogūnų laiškai
pagal skonį
Aliejus
šlakelis
Druska
pagal skonį
Juodieji pipirai
pagal skonį
Porcijos: 2
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų! Šįkart už receptą dėkojame Oksanai ir tinklaraščiui Sveikas receptas.
Gaminimo eiga
1. Lęšius gerai nuplauname, užpilame švariu vandeniu ir paliekame 30 min. Nuplauname.
2. Baklažaną supjaustome ir apibarstome druska. Paliekame 5–10 min. Nuplauname ir supjaustome kubeliais.
3. Smulkiai supjaustome svogūnus ir česnaką.
4. Puode įkaitiname 2 v. š. aliejus, beriame kumino sėklas ir maišant kepame 5 sekundes, beriame likusius prieskonius, dedame svogūną, česnaką ir maišant kepame 2–3 minutes.
5. Dedame baklažaną, pomidorus, beriame lęšius pilame vandenį ir gerai permaišome.
6. Užverdame ir troškiname ant silpnos ugnies 20–30 minučių.
7. Pagardiname druska, svogūnų laiškais ir nukeliame nuo ugnies.
Skanaus!
Atsiliepimai