Ingredientai

Miltai 600 g
Cukrus 1 stiklinė
Pienas 500 ml
Druska žiupsnelis
Cukrus 4 šaukštai
Aguonos 4 šaukštai
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

1. Mieles supilti į pašildytą pieną, suberti dalį cukraus, pamaišyti ir palikti apie 15 minučių.

2. Supilti dalį miltų, išmaišyti, viršų pabarstyti miltais ir palikti, kol padvigubės.

3. Trynius sumaišyti su likusiu cukrumi ir su žiupsneliu druskos, supilti į tešlą.

4. Pilti sviestą, berti dar miltų, gerai išmaišyti šaukštu, kad tešla suliptų į vientisą masę.

5. Paminkyti, jei trūksta, pridėti miltų, kad tešla neliptų prie rankų.

6. Tešlą palikti šiltai 1 val. pakilti.

7. Įdarui pertrinkite varškę, išsukite su ištirpintu sviestu, cukrumi ir aguonomis.

8. Dalį tešlos iškočiokite.

9. Užtepkite įdarą.

10. Susukite kaip vyniotinį ir supjaustykite 4 cm pločio griežinėliais.

11. Patepkite kiaušinio tryniu.

12. Leisti bandelėms truputį pakilti (apie 15 min) ir kepti 180 C temp. apie 20 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai