Ingredientai

Prinokę pomidorai 2 kg
Svogūnas 1 vnt.
Česnako skiltelės 2 vnt.
Citrinos sultys 2 v. š.
Džiovintas raudonėlis 0.5 a. š.
Cukrus žiupsnelis
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

1. Visų pirma susmulkinkite svogūną ir česnaką. Tuomet užkaiskite didelį puodą vandens bei taip pat šalia pasidėkite šalto vandens indą su ledukais.

2. Iki kol užvirs vanduo puode, paruoškite pomidorus – kiekvieno iš jų apačioje į odelę įpjaukite po X formos pjūvį. Vėliau pomidorus sudėkite į verdantį vandenį ir palaikykite juos ten apie 2 min. Tuomet ištraukite ir iš karto dėkite į šaltą vandenį. Po 2 min. išimkite juos, nusausinkite ir leiskite „pastovėti“ apie 10 min.

3. Padarytų X įpjovimų pagalba nulupkite pomidorus ir kiekvieną iš jų susmulkinkite.

4. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir česnakus – kepkite, kol šie suminkštės. Tada šalia suberkite pomidorus, cukrų ir prieskonius. Sumažinkite ugnį ir neuždengę dangčio viską troškinkite apie 3 valandas. Nepamirškite kartas nuo karto pamaišyti padažo.

5. Padažui išvirus leiskite jam pilnai atvėsti, tada supilkite jį į indelius ir laikykite šaltoje vietoje.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai