Diena netikriems mėsainiams išaušo! Ir kas sakė, kad jie turi būti būtinai su jautiena, sūriu bulvytėmis ir t.t.? Laikai keičiasi ir klasiką galime improvizuoti kaip mums patinka... juk svarbiausia - bandelė?!

Gaminimo eiga

Miltus (persijotus) sumaišykite su mielėmis, druska, cukrumi. Pieną pašildykite su sviestu, kol šis ištirps ir atvėsinus supilkite į miltus. Įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite ( aš minkiau apie 15min.) Palikite pailsėti tešlą 1-1,5val.

Tešla turi pakilti dvigubai. Po to lengvai perminkykite, padalinkite lygiomis dalimis į norimo dydžio bandeles (man gavosi 12) ir vėl palikite 30 minučių susistovėti ir pakilti tešlai. Iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite 12-15 min (priklausomai nuo dydžio).

Sumalkite vištos krūtinėles, svogūną. Sudėkite pertrintą varškę, prieskonius. Viską gerai išmaišykite su prieskoniais. Suformuokite paplotėlius, apvoliokite džiuvėsėliuose ir padėję ant pergamentiniu popieriaus ištiestoje skardoje, kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

Aioli padažui česnakus sutrinu su druska. Tryniau iki "pamėlynavimo" kol gavosi vientisa masė. Tada po truputėli, lašelis po lašelio pastoviai maišant pyliau aliejų. Kai masė gavosi tiršta, tokia sviestinė, supyliau citrinos sultis ir pipirus.

Prieš patiekiant, bandelę apkepkite ant griliaus, kad įgautų to nuostabaus dūmo kvapo, taip pat ir mėsos paplotėlius. Dėkite salotų lapus, alioli, kalendrą, pomidorą ir mėgaukitės nerealiai sultingu kepsniu.

cocinarendez-vous.blogspot.com

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai