Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Į dubenį supilkite kefyrą ir pieną. Įberkite druskos, cukraus. Suberkite semoliną ir kvietinius miltus.
2. Suberkite kepimo miltelius ir sausas mieles. Išmaišykite tešlą su plakikliu. Tešlos skystumą reguliuokite įpildami daugiau ar mažiau pieno.
3. Išmaišytą tešlą uždenkite audiniu ir palikite pastovėt apie 15–30 minučių kambario temperatūroje.
4. Į indelį dėkite grietinę ir abrikosų džemą.
5. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir įtrinkite jį su popieriniu rankšluosčiu. Palaukite, kol keptuvė įkais. Sumažinkite ugnį ir dėkite maždaug po du šaukštus tešlos, nelyginkite jos. Apkepkite blynus tik iš vienos pusės, kepkite ant nedidelės ugnies.
6. Iškepusių blynų nedėkite vienas ant kito, nes jie sulips.
7. Ant iškepusių blynelių užbarstykite cukraus miltelių ir valgykite su grietinės ir džemo padažu.
Alfo patarimai:
- Blynelių saldumą reguliuokite pagal skonį. Blynelius visada galite apibarstyti cukraus milteliais, todėl nesiūlau daryti labai saldžių.
- Kuo skystesnė tešla, tuo labiau bus matomas blynų porėtumas.
- Šiems blyneliams reikia ir mielių, ir kepimo miltelių.
Atsiliepimai