Ingredientai

Česnakas 30 skiltelės
Ekologiškas sultinys su Provanso žolelėmis (kubelis) 1 vnt.
Aliejus 4 šaukštai
Vištienos blauzdelės 6 vnt.
Šalavijai ir rozmarinai (kuokštelis) 1 vnt.
Porcijos: 6
Alfo Ivanausko receptas.

Gaminimo eiga

1. Nulupkite česnako skilteles, jas patraiškykite peiliu (taip jos geriau iškeps).

2. Į indelį įpilkite aliejaus, įdėkite kubelį ekologiško sultinio su Provanso žolelėmis ir maišykite, kol jis ištirps. Šiuo marinatu įmasažuokite vištienos blauzdeles. Juo galite ištrinti ne tik odelę, bet ir po ja. Užberkite pipirų ir viską išmaišykite lengvais rankų judesiais.

3. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir dėkite vištienos blauzdeles. Jas apkepinkite iš visų pusių iki auksinės spalvos.

4. Į keptuvę dėkite česnako skilteles, rozmarinus, šalavijus ir sviestą. Išjunkite ugnį ir viską maišant leiskite išsilydyti sviestui.

5. Viską dėkite į kepimo indą, išklotą sviestiniu popieriumi. Indą dėkite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių su karšto apipūtimo funkcija.

6. Išėmus iš orkaitės, vištieną apšlakstykite kepimo inde esančiu sviestu. Ant vištienos patarkuokite citrinos žievelės. Serviruojant vištieną papuoškite žolelėmis.

Skanaus!

Alfo patarimai:

  • Neišsigąskite tokio kiekio česnakų, nes iškepus jie taps kreminiai ir juos valgyti galėsite kaip padažą prie blauzdelių.
  • Keptą česnaką galite susmulkinti ir valgyti su viso grūdo duonele.
  • Blauzdeles valgykite su česnakais, salotomis ar pilno grūdo duonele.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai