Ingredientai

Nedidelės saldžios bulvės 2 vnt.
Šviesių speltos miltų 2 stiklinės
Druska žiupsnelis
Įdarui:
Nedidelis svogūnas 1 vnt.
Sojų faršas 1 stiklinė
Konservuoti smulkinti pomidorai savo sultyse 3 v. š.
Sojos padažas 1 šaukštelis
Paukštienos prieskoniai 1 šaukštelis
Porcijos: 1
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui Follow your spoon.

Gaminimo eiga

1. Bulves nuskutame ir išverdame (10-15 min.) ir paliekame atvėsti.

2. Pasiruošiame įdarą: smulkiai supjaustome svogūną ir pakepame įkaitintame aliejuje, sudedame sojų faršą ir pakepame dar kelias minutes. Tada sudedame likusius ingredientus.

3. Kai viskas iškepa, paliekame atvėsti. Išvirtas bulves sutriname šakute, po truputį dedame miltus (maždaug po 1/4 puodelio) ir minkome tešlą tol, kol ji beveik nelips prie rankų.

4. Tešlą padaliname į tris lygias dalis, imame vieną dalį ir suformuojame delno dydžio apskritimą.
Dedame trečdalį įdaro, tešlos blyną uždarome, suspaudžiame kraštą ir tada suformuojame blyną (užspaustą kraštą išplokštinant į blyno dugną).

5. Dedame blyną ant miltuoto paviršiaus. Padarome tą patį su likusia tešla.

6. Pakepame blynus įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus iš abiejų pusių po kelias minutes.

Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai