Ingredientai
„Mantinga“ spurgos
2
vnt.
slyvų
150
g
cinamono
0.5
a. š.
cukraus
40
g
vandens
50
g
jogurto
200
g
citrinos
1
vnt.
Porcijos: 1
Šį slyvų desertą drąsiai galima prilyginti tortui. Prabangaus skonio tortui. O slyvų deserto ingredientai – vos keli.
Gaminimo eiga
* Supjaustytas ir be kauliukų slyvas dėkite į prikaistuvį kartu su cukrumi, cinamonu ir vandeniu. Užkaiskite ir garinkite, kol džemas sutirštės, retkarčiais pamaišydami mentele. Baigiant virti į džemą supilkite citrinos sultis ir palikite atvėsti.
* Į dubenėlį dėkite jogurtą, nuo spurgų nuimtą glazūrą ir įtarkuokite citrinos žievelės. Viską gerai išmaišykite šluotele.
* Kubeliais pjaustytas spurgas dėkite į stiklinės apačią, pilkite pagardintą jogurtą ir desertą užbaikite slyvų džemu.
Receptas ir nuotrauka - Pauliaus ir Pavelo.
Atsiliepimai