Ingredientai
Cukrus
4
v. š.
Vanduo
4
v. š.
Moliūgų arba saulėgrąžų sėklos
8
v. š.
Bananas
1
vnt.
Avižiniai ledai su kakava
Juodasis šokoladas
5
vnt.
Vaflių kūgiai
4
vnt.
Mėtos lapeliai
žiupsnelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Į puodą įpilkite vandens, suberkite cukrų ir kaitinkite, kol nugaruos vanduo ir cukraus masė bus gražios auksinės spalvos.
2. Suberkite kepintas ir sūdytas moliūgų sėklas, viską išmaišykite, kad sėklos pasidengtų cukraus sirupu. Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite sėklas ant sviestinio popieriaus. Palaukite, kol atvės.
4. Ledų masę dėkite į vaflius ir apibarstykite karamelizuotomis moliūgų sėklomis, papuošite mėtos lapeliu.
ALFO PATARIMAI:
· Griliažui galite naudoti ir riešutus, pvz., migdolus ar lazdynų riešutus.
· Ledus galite paskaninti citrinos žievele.
Atsiliepimai