Ingredientai

Cukrus 4 v. š.
Vanduo 4 v. š.
Moliūgų arba saulėgrąžų sėklos 8 v. š.
Bananas 1 vnt.
Avižiniai ledai su kakava
Vaflių kūgiai 4 vnt.
Mėtos lapeliai žiupsnelis
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Į puodą įpilkite vandens, suberkite cukrų ir kaitinkite, kol nugaruos vanduo ir cukraus masė bus gražios auksinės spalvos.

2. Suberkite kepintas ir sūdytas moliūgų sėklas, viską išmaišykite, kad sėklos pasidengtų cukraus sirupu. Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite sėklas ant sviestinio popieriaus. Palaukite, kol atvės.

3. Avižinius ledus su kakava, šokoladą ir susmulkintą bananą palaikykite šaldymo kameroje, kad masė nebūtų visiškai užšalusi, bet šiek tiek pastingusi. Tada dėkite ją į trintuvą ir viską sutrinkite.

4. Ledų masę dėkite į vaflius ir apibarstykite karamelizuotomis moliūgų sėklomis, papuošite mėtos lapeliu.

ALFO PATARIMAI:

· Griliažui galite naudoti ir riešutus, pvz., migdolus ar lazdynų riešutus.
· Ledus galite paskaninti citrinos žievele.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai