Ingredientai

Biskvitai:
Karamelizuotas saldus pienas, kambario temperatūros 0.5 indelio
Miltai 200 g
Cukrus 100 g
Druska 2 žiupsneliai
Šokoladinis pertepimas:
Pienas 150 ml
Grietinėlės kremas:
Plakamoji grietinėlė (35 % riebumo), šalta 450 ml
Karamelinis kremas:
Karamelizuotas saldus pienas, kambario temperatūros 0.5 indelio
Sviestas, kambario temperatūros 100 g
Skrudinti, lengvai pasūdyti žemės riešutai 50 g
Šokoladinis glaistas:
Aliejus 3 v. š.
Porcijos: 12
Keletas pastebėjimų gaminant tortą. Nebijokite naudoti skrudintų, sūdytų žemės riešutų! Sūrūs riešutai sukuria labai būtiną, ir reikiamą saldumo/sūrumo balansą, kuris puikiai dera su karamele ir juoduoju šokoladu. Dar vienas svarbus dalykas – prieš gamindami tortą, nepamirškite karamelizuotą pieną palikti kambario temperatūroje, kad šis suminkštėtų (jeigu pamiršote, išimkite iš skardinės ir labai trumpai pašildykite mikrobangėje). Kartais karamelizuotas pienas yra gana kietas, dėl to jį būtina “suminkštinti“. Tortą puoškite kaip Jums patinka. Nors ir be jokių papuošimų tortas yra nerealus! Receptu dalijasi tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija Galinytė.

Gaminimo eiga

1. Biskvitai – orkaitę įkaitiname iki 180 C. Kiaušinus išplakame su cukrumi. Plakame apie 5-6 minutes, kol masė padvigubėja ir tampa balsva. Sudedame karamelizuotą pieną, grietinę ir išplakame. Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska. Miltus pamažu įsijojame į tešlą ir lengvai išplakame. Nereikia perplakti. Tešlą padaliname į dvi dalis. Aš biskvitus kepiau 20 cm skersmens išardomoje kepimo formoje. Ant kepimo formos dugno patiesiame kepimo popierių, patepame sviestu, supilame tešlą ir kepame 15-20 minučių. Po 15 minučių patikriname biskvitus mediniu dantų krapštuku ar iškepę. Jei krapštukus aplipęs tešla, tuomet kepame dar pora minučių. Taip iškepame abu biskvitus. Po to juos paliekame visiškai atvėsti išėmus iš formos. Kai atvėsta atsargiai nupjauname biskvitų iškilimus ir perpjauname biskvitus perpus.

2. Šokoladinis pertepimas – šokoladą išlydome mikrobangėje. Pieną pašildome iki kūno temperatūros, tada sumaišome su išlydytu šokoladu. Atidedame į šalį.

3. Grietinėlės kremas – grietinėlę plakame elektriniu mikseriu, kol pradeda tirštėti, tada suberiame cukraus pudrą ir plakame, kol kremas pasidaro tirštas ir nebekrenta nuo mikserio plakimo šluotelių. Tik neperplakite, kad grietinėlė nesušoktų į gumulėlius. Grietinėlės kremą laikome šaldytuve, iki kol pradėsime sluoksniuoti tortą.

4. Karamelinis kremas – karamelizuotą pieną ir sviestą gerai išplakame, kad neliktų gumulėlių, po to įmaišome žemės riešutus. Atidedame į šalį.

5. Torto sluoksniavimas – į tą pačią kepimo formą (su kraštais) dedame pirmąjį biskvitą, ištepame ketvirtadaliu šokoladinio pertepimo ir trečdaliu grietinėlės kremo. Dedame antrajį biskvitą, ištepame šokoladiniu pertepimu ir karameliniu kremu. Dedame trečiajį biskvitą, vėl tepame šokoladinį pertepimą, pusę likusius grietinėlės. Uždedame paskutinį biskvitą, ištepame likusiu šokoladiniu pertepimu. Tortą uždengiame plastikine plėvele ir paliekame šaldytuve stengti pernakt. Likusią grietinėlę taip pat laikome šaldytuve.

6. Šokoladinis glajus – šokoladą išlydome mikrobangėje, sumaišome su aliejumi.

7. Torto puošimas – torto kraštus atsargiai apipjauname, nuimame formos kraštus, atsargiai palyginame torto kraštus ir apliejame (nereikia tepti!) šokoladiniu glaistu. Kai glaistas atvėsta puošiame tortą likusiu grietinėlės kremu. Puošiame kaip patinka.

„Lithuanian in the USA“ receptas
Skanaus!
Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai