Ingredientai
Moliūgai
800
g
Svogūnai
400
g
Česnakai
4
skiltelės
Citrinų sultys
1
šaukštas
Citrinos žievelė
1
šaukštas
Druska
pagal skonį
Juodieji pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Galite iš anksto pasiruošti moliūgų tyrės ir užšaldyti porcijomis – panaudosite kitąkart gamindami sriubą.
Gaminimo eiga
Moliūgus nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite.
Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite.
Aliejuje ar svieste kelias minutes pakaitinkite moliūgus, svogūnus ir česnaką.
Supilkite vandenį (daržoves turi apsemti, daugiau nepilkite).
Įmeskite sultinio kubelį, supilkite citrinų sultis, sudėkite citrinos žievelę.
Virkite, kol moliūgai suminkštės, tada viską sutrinkite.
Jei reikia, įberkite druskos ir pipirų.
Atsiliepimai