Ingredientai
Aliejus
1
a. š.
Kiviai
1
vnt.
Bananai
1
vnt.
Medus
100
ml
Klevų sirupas
50
ml
Avižų dribsniai
500
g
Migdolai
100
g
Sezamų sėklos
2
šaukštai
Džiovinti vaisiai ir uogos: razinos, spanguolės, džiovintos vyšnios, datulės, abrikosai
sauja
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.
2. Keptuvėje šiek tiek pašildykite aliejų, tuomet supilkite medų, klevų sirupą ir kelias minutes pakaitinkite.
3. Dideliame dubenyje sumaišykite avižas, migdolus ir sezamo sėklas.
4. Užpilkite juos pašildytu medaus ir klevų sirupo mišiniu, viską gerai išmaišykite ir sudėkite į kepimo skardą.
5. Riešutus orkaitėje pakepkite apie 15 minučių, kol jie įgaus auksinės spalvos ir traškesio.
6. Tuomet skardą ištraukite iš orkaitės, leiskite jiems atvėsti ir pasmulkinkite.
7. Smulkintą keptų riešutų ir sėklų mišinį sumaišykite su pasirinktais džiovintais vaisiais.
8. Galiausiai viską patiekite su graikišku jogurtu ir supjaustytomis banano bei kivio riekelėmis.
Skanaus!
Atsiliepimai