Ingredientai
Kepsneliams:
malta jautiena
400
g
džiūvėsėliai
30
g
kiaušinis
1
vnt.
mėsos prieskonių mišinys
1
a. š.
druska
10
g
maltas kuminas
1
a. š.
Česnakas
2
skiltelės
čederio sūris
120
g
manų kruopos apvoliojimui
žiupsnelis
Padažui:
sezamų aliejus
2
v. š.
agavų sirupas
3
a. š.
sojos padažas
2
a. š.
„Sriracha“ padažas
1
a. š.
sezamų sėklos
1
a. š.
Apibarstymui:
laiškinis svogūnas
10
g
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
* Faršą išmaišykite su prieskoniais, tarkuotu česnaku.
* Aliejumi suvilgytomis rankomis imkite gabalėlį faršo, į jo vidurį įdėkite čederio sūrio gabaliuką ir suformuokite apvalų kukulaitį.
* Taip paruoštus kukulaičius apvoliokite manų kruopose ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
* Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
* Kol kepa, paruoškite padažą – sumaišykite sezamų aliejų, agavų sirupą, sojos padažą, „Sriracha“ padažą, sezamo sėklas.
* Iškepusius kukulius apipilkite paruoštu padažu ir apibarstykite smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.
Atsiliepimai