Ingredientai

Didelis baklažanas 1 vnt.
Nedidelė pailg žalia paprika 1 vnt.
Prieskoninės žolelės (kalendros, petražolės) žiupsnelis
Česnakas 3 skiltelės
Vidutinis svogūnas 1 vnt.
Aštrus padažas 1 šaukštas
Citrinos žievelės 0.3 vnt.
Konservuotas aštunkojis 200 g
Cukrus žiupsnelis
Ypač tyras alyvuogių aliejus 6 v. š.
Druska žiupsnelis
Juodieji pipirai žiupsnelis

Gaminimo eiga

1. Supjaustykite baklažaną stambiais gabalėliais, pabarstykite druska ir palikite 5–7 min. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Suberkite baklažanus į skardą, išklotą folija, tolygiai paskleiskite, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite įkaitintoje iki 200 °C orkaitėje apie 10 min.

3. Į virtuvinį smulkintuvą dėkite smulkintą papriką, prieskonines žoleles, česnakus, pasmulkintą svogūną, supilkite alyvuogių aliejų. Ir viską susmulkinkite, nepadarykite iš masės košės, ji turėtų būti tarsi kapota peiliu (jei neturite smulkintuvo, galite žoleles sukapoti peiliu). Įberkite druskos, pipirų, supilkite aštrų padažą ir viską išmaišykite šaukštu.

4. Supjaustykite pomidoriukus, kelis sutraiškykite rankomis, kad išsiskirtų jų sultys. Kartu suberkite alyvuoges, patarkuokite citrinos žievelės, sudėkite aštuonkojus.

5. Į salotas suberkite iškepusius baklažanus ir paruoštą žolelių mišinį, pilkite actą, kad subalansuotumėte skonį, įberkite šiek tiek cukraus. Viską tolygiai išmaišykite.

ALFO PATARIMAI:

· Šias salotas galite valgyti iškart, kol baklažanai dar karšti, bet jos labai skanios ir atšalusios.

· Jei nemėgstate aštuonkojo, galite jo į salotas nedėti. Arba jį keisti konservuotomis midijomis, krevetėmis.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai