Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Pradžioje gaminame augalinį pieną.
2. 1 puoduką (150-160 g) nekepintų saulėgrąžų sėklų pamirkyti per naktį vandenyje (ne mažiau 8 valandas). 4 puodukai vandens, truputis druskos. Pamirkykite sėklas per naktį, nupilkite vandenį, jas nuplaukite ir sudėkite viską į maisto smulkintuvą. Jei iš saulėgrąžų pieno gaminsite desertus, ten pat sudėkite klevų sirupą, vanilę ir supilkite vandenį. Plakite 1 minutę didžiausiu greičiu. Būtinai perkoškite. Tinka tankesnis sietelis, galima per marlę ar specialų maišelį. Pieną laikykite šaldytuve ne ilgiau kaip 3 dienas. Prieš vartojimą kaskart suplakite. Išspaudų neišmeskite, jas galima panaudoti kitiems patiekalams.
3. Į puodą supilkite augalinį pieną, sudėkite citrinos žievelę, vanilę, cukrų ir maišydami lėtai kaitinkite. Kai skystis pradės švelniai virti, suberkite agarą. Maišant kaitinkite 1 min.
4. Supilstykite į indelius, palikite bent 1 cm neužpildytą kraštelį, ir padėkite vėsiau mažiausiai valandai, kad panna cotta atvėstų, nes su agaro milteliais stings net kambario temperatūroje.
5. Prieš patiekdami uždėkite mėgstamos uogienės, džemo, ar užpilkite sirupo.
Atsiliepimai