Ingredientai
Nealkoholinis raudonasis sausas vynas
0.75
l
Auksaspalvis sirupas
5
šaukštai
Karšto vyno prieskoniai
1
pakelis
Apelsinų likeris
50
g
Mėgstama kava
2
puodeliai
Porcijos: 4
Alfo Ivanausko receptas.
Gaminimo eiga
1. Į puodą supilkite vieną stiklinę vyno, auksaspalvį sirupą, karšto vyno prieskonius ir pavirkite, užvirus sumažinkite ugnį, uždenkite dangtį ir virkite apie 5 min. Išvirus palikite dar 5 minutėms pastovėti.
2. Supilkite likusį vyną ir pakaitinkite iki 80 C temperatūros.
3. Paruoškite 2 puodelius kavos. Ir supilkite juos į vyną kartu su apelsinų likeriu.
4. Vyną nukoškite.
Skanaus!
Alfo patarimai:
- Pirmą vyno stiklinę būtinai užvirkite, nes taip atsiskleis visi prieskoniai.
- Kavos rūšį rinkitės tokią, kokią mėgstate.
- Vyno saldumą reguliuokite pildami sirupą. Jei mėgstate saldžiau dėkite jo daugiau, jei ne –dėkite mažiau. Papildomai galite įpilti apelsinų sulčių.
Atsiliepimai