Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Sviestą, cukrų, miltus ir kepimo miltelius gerai išmaišyti, kol susidarys trupiniai. Maišant po vieną įmušti kiaušinių trynius ir maišyti, kol tešla taps vientisa. Tešlą įsukti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve atvėsti. Ją geriausia pasidaryti iš vakaro.
2. Pieną su grietinėle užvirti. Atskirame inde išmaišyti cukrų su krakmolu ir permaišyti su kiaušinių tryniais. Įberti vanilės ekstrakto. Maišant po truputį supilti užvirintą pieną su grietinėle. Šią masę grąžinti į prikaistuvį ir dar šiek tiek pakaitinti, kol masė taps grietinės tirštumo.
3. Atvėsusią ir sutvirtėjusią tešlą iškočioti iki 2-3 mm storio. Suformuoti kepimo formoje dugną bei šonus. Tešla turi pilnai padengti kepimo formą. Supilti šiek tiek pravėsusį įdarą.
4. Kepti iki 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. 40 min. – 2 val.
Atsiliepimai